چرا باید یک وبسایت داشته باشید؟
مقدمه
امروزه کسی نمیتواند نقش اینترنت را در زندگی مردم جهان انکار کند. صفحات اینترنتی، شبکههای اجتماعی و … چنان تاثیری در فرهنگ و اقتصاد کشورها گذاشتهاند که حتی در رسانههای ملی نیز همیشه یک یا چند خبر، مستقیم یا غیر مستقیم مربوط به اینترنت است. از پست اینستاگرامی یک سلبریتی گرفته تا قیمت روز سکه و ارز! در ادامه بصورت مختصر به تاثیر صفحات اینترنتی یا به اصطلاح، وبسایت اینترنتی میپردازیم. میخواهیم با لزوم طراحی وبسایت آشنا شوید.
وبسایت چیست؟
وبسایت یا سایت، در حقیقت ملک خصوصی شما در اینترنت است. شما میتوانید در این ملک مجازی، هر کاری بکنید. انتخاب با شماست. مانند کسی که در ملک خصوصی خود میتواند سبزی و میوه بکارد، کلبه، ویلا، مجتمع مسکونی، مدرسه یا هر چیز دیگری بسازد. این انتخاب بستگی به هدف، سلیقه و بودجه شما دارد. حتی اینکه این ملک را به چند بخش تقسیم کنید و در هر بخش چه کارهایی انجام دهید، این نیز امکان پذیر است. انگار یک اداره را توسط پارتیشنهایی به قسمتهای مختلف تقسیم میکنید. در طراحی وبسایت این پارتیشنها همان صفحات داخلی و دستهبندیهای وبسایت شما هستند.
وبسایت چه قسمتهایی دارد؟
یک وبسایت دو بخش دارد: هاست و دامِین
هاست (HOST)
هاست فضایی است که در اینترنت در اختیار شما قرار میگیرد. این فضا برای قرار دادن اطلاعات مربوط به سایت شماست. متنها، عکسها، فیلمها و کلیه اطلاعات مربوط به سایت شما در این هاست قرار میگیرد. هاست شما، بخشی از فضای هارد یک کامپیوتر است که در اختیار شما قرار دارد. وبسایت شما توسط این کامپیوتر بارگزاری میشود. این کامپیوتر میتواند در ایران یا هر کشوری باشد. شرکتهایی هستند که این فضا را در اختیار شما قرار میدهند و بصورت ماهانه یا سالانه مبلغی به عنوان اجاره بها از شما دریافت میکنند. پس شما هاست نمیخرید، بلکه هاست اجاره میکنید. میزان هاست و نوع سختافزارهای هاست با توجه به نوع طراحی وبسایت و نیاز سایت توسط شما یا طراح سایت انتخاب میشود و هزینهای مطابق آن پرداخت میشود.
دامین (DOMAIN)
دامین حروفی است که با تایپ آن در مرورگر اینترنتی، سایت شما بارگزاری و قابل مشاهده میشود. مثل google.com یا saymanco.ir . البته اشتباه نکنید، دامین نام سایت شما نیست. شاید نام سایت شما، فروشگاه اینترنتی دیزاین پیک باشد ولی دامین شما مثلا dpikstore.co.ir باشد.
دامین مانند سند ملکی شماست. این دامین، حروفی یکتاست، یعنی تنها مربوط به یک سایت است. دامین هیچ ارتباطی به محتوای وبسایت و طراحی سایت شما ندارد.
مزایای وبسایت
حال سوال مهم این است که داشتن یک وبسایت چه مزایایی دارد؟ یعنی به خاطر به دست آوردن چه مزایایی، هزینه میکنید؟
هماهنگی با دنیا
با توجه به رشد پرشتاب کسب و کارهای اینترنتی و تمایل روزافزون مردم به اینترنت برای رشد کسب و کار خود ناگزیر به استفاده از یک وبسایت هستیم. بیل گیتس (مدیر عامل سابق مایکروسافت) میگوید: هر کسب و کاری که در اینترنت نباشد، به زودی در واقعیت هم نخواهد بود!
در دسترس بودن
شما دفتر یا مغازهتان را چه ساعتی باز میکنید؟ چه ساعتی تعطیل میکنید؟ چند ساعت کاری فعالیت دارید؟ ۱۰ ساعت؟ ۸ ساعت؟
وقتی شما یک وبسایت دارید، مخاطبان شما در هر ساعتی از شبانهروز و از هر نقطهای از دنیا میتوانند از سایت شما خرید کنند یا به آن دسترسی داشته باشند. این نوع خدمات، در هیچ قالبی از دنیای واقعی قابل دسترسی نیست. فرض کنید شما یک فروشگاه اینترنتی دارید، ساعت ۳ بامداد، وقتی که در خواب هستید، ممکن است مشتری شما از سایت شما خرید کند و پول آن به حساب شما واریز شود. شاید یک وبسایت شرکتی دارید و اطلاعات محصولات شما در سایت، قابل مشاهده است. مشتری شما، نیاز ندارد که تا صبح صبر کند تا شما دفترتان را باز کنید. بلکه براحتی میتواند با مراجعه به وبسایت شما، از جزییات محصول اطلاع بیابد و عکس و فیلمی را که در سایت قرار دادهاید مشاهده کرده و تصمیم بگیرد.
امکانات بیشمار
شما در وبسایت خود میتوانید هر امکاناتی را داشته باشید که در واقعیت، هر کدام از این خدمات و امکانات نیاز به پرسنل مجرب و هزینههای بسیار زیادی خواهد بود. مثلا شاید بخواهید برای ۱۰۰۰ نفر از مشتریان خود به صورت جداگانه، پیامکی با نام آن شخص ارسال کنید. انجام این کار برای یک کارمند بسیار وقتگیر خواهد بود. ولی در یک وبسایت خوب، این کار میتواند در عرض چند ثانیه انجام شود.
شاید شما بخواهید با توجه به میزان خرید مشتری، به وی تخفیف متغیری بدهید. اگر ۱ میلیون تومان خرید کرد، ۱۰% و اگر بیشتر از ۱۰ میلیون تومان خرید کرد، ۱۵% تخفیف بدهید. محاسبات، مذاکرات، چانهزنیها، خطاهای حسابداری و … دیگر وجود ندارد. تمام اینها بصورت اتوماتیک و در کسری از ثانیه توسط یک وبسایت امکانپذیر است.
افزایش فروش غیر قابل تصور!
این واقعیت غیر قابل انکار است که یک کسب و کار، در ابتدا باید با اصول درست و قوی وارد بازار شود. به عنوان مثال، اگر مشتریمداری شما درست نباشد، نه در واقعیت و نه در اینترنت موفق نخواهید شد. ولی ما فرض میکنیم که این اصول در کسب و کار شما رعایت میشود. این نوع کسب و کارها مستعد رشد هستند. مثالهای زنده بسیاری در کشور ما از رشد بسیار بسیار زیاد در فروش یک کسب و کار کوچک، با ایجاد یک وبسایت خوب و روشهای بازاریابی اینترنتی وجود دارد.
انعطافپذیری بالا
امکاناتی که در وبسایت شما قرار میگیرد به راحتی قابل کم و زیاد شدن است. شاید بخواهید قسمتهایی مثل بخش خرید آنلاین، محصولات، مقالات، تالار گفتگو و … هم به وبسایت اضافه کنید. یا حتی بخشی را حذف کنید. این تغییرات، اگر در یک شرکت و فروشگاه واقعی انجام شود، چند روز تا چند ماه زمان میخواهد و هزینههای بسیاری برجا میگذارد. ولی در وبسایت شما، این کار به مراتب سریع و کمهزینه خواهد بود. حتی میتوانید ظاهر و قالب وبسایت خود را نیز براحتی تغییر دهید.
جمعبندی
طبق تجربهای که داریم و با شرکتهای مختلفی تعامل داشتهایم، کسب سود در فضای مجازی بسیار بسیار راحتتر و سریعتر از دنیای واقعی است. شما در ابتدا نیاز به یک کسب و کار اصولی دارید. یک فکر خوب،که در پشت صحنه کار شما وجود دارد. شما میخواهید با ارایه خدمات و محصولات مناسب و کارآمد، به درآمد برسید و برای آن تلاش میکنید. حال اگر این فکر شما با یک طراحی سایت اینترنتی همراه شود، مانند یک راکت به اوج خواهید رفت! پس یک لحظه هم درنگ نکنید!
عالییییی مرسی
خوب بود