یک وبسایت چه امتیازات و امکاناتی را میتواند برایتان به ارمغان بیاورد؟
یکی از سوالاتی که برای شرکتها و اشخاصی که به دنبال برندسازی خود هستند این است که به چه دلیلی نیاز است که یک وبسایت داشته باشیم؟ طراحی سایت نیاز ما را برآورده میکند یا نه؟
در ادامه میخواهم بصورت موجز، مفید و قابل فهم خدمت شما توضیح دهم.
سایت یا وبسایت چیست؟
وبسایت یک یا چند صفحه است که در فضای اینترنت قرار میگیرد و محتوایی را که در آن قرار دارد برای مخاطبان شما در اقصی نقاط جهان قابل مشاهده خواهد بود. یک سایت معمولا شامل صفحاتی مانند معرفی شرکت و خدمات، صفحه محصولات، صفحه استخدام، صفحه مقالات و … است. شما میتوانید هر زمان که نیاز باشد صفحات بیشتر و جدیدتری داشته باشید.
بخشهای مهم یک وبسایت
هاست:
احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که وبسایت شما دقیقا در کجا قرار دارد؟ فضایی که اشغال میکند، مثلا ۵ گیگابایت است ولی این ۵ گیگابایت در کجا ذخیره میشود. این اطلاعات در فضایی از یک کامپیوتر به نام هاست ذخیره میشود. هاست میزبان اطلاعات وبسایت شماست. شما در هنگام شروع فعالیت یک وبسایت، از یک شرکت که خدمات هاست ارایه میدهد، فضایی را به صورت ماهانه یا سالانه اجاره میکنید. طبیعتا بر اساس قدرت قطعات این کامپیوتر (سرور) هزینه بیشتری باید پرداخت نمایید.
قدرت این قطعات، ارتباط مستقیمی با سرعت لود یا بارگزاری سایت شما دارد. نکته مهم، پشتیبانی هاست است که بسیار بسیار حیاتی است. شما باید از شرکتی این خدمات را بخرید که پشتیبانی ۲۴ ساعته و حرفهای داشته باشد. اگر بهترین سایت را هم طراحی کنید، ولی پشتیبانی هاست درستی نداشته باشد به هیچ وجه بازدهی مطلوبی نخواهید داشت.
دامین:
وبسایت شما باید اسم منحصر به فردی داشته باشد. با تایپ این اسم لاتین (البته اسامی فارسی هم ممکن است که به آن نمیپردازیم) در مرورگر کامپیوتر یا موبایل، وبسایت شما لود و مشاهده میشود. مثل: saymanco.ir
این اسم از دو بخش اصلی saymanco و ir. تشکیل شده است. به قسمت ir. پسوند دامین گفته میشود. این پسوند میتواند com، .net، .org. و … باشد. دامین هم مانند هاست به صورت سالیانه اجاره میشود. پسوند ir. را میتوانید یکساله و پنجساله تمدید کنید. ولی پسوندهای خارجی بصورت سالانه تمدید میشود. مبلغ اجاره پسوندهای خارجی چندین برابر ir. است.
نکته مهم: وقتی دامین را خریداری میکنید، این دامین به نام شما ثبت میشود. دامین مانند سند ملکی وبسایت شماست. پس از اینکه فعالیت وبسایت شما، شروع شد اعتبار این نام بیشتر و بیشتر میشود. حال اگر این نام را تمدید نکنید و در اختیار شخص دیگری قرار بگیرد، تمام اعتبار و ارزش وبسایت شما از دستتان خواهد رفت. پس حتما شخصا یا از طریق شرکت پشتیبانی وبسایت برای تمدید به موقع آن اقدام کنید.
امکانات یک وبسایت
بر اساس نیازی که شما دارید، میتوان امکانات وبسایت را کم و زیاد کرد. اکثر کارهایی که یک اپراتور یا کارمند برای مشتری انجام میدهد میتوان با امکاناتی که در یک سایت قابل افزودن است عملیاتی کرد. این امکانات گاهی حتی جایگزین عملکرد چندین کارمند میشود آن هم بدون کمترین خطای انسانی!
خب! در ادامه یک سری از امکانات مفید را که میتوان در طراحی سایت افزود، میآورم. شاید شما هم به این امکانات نیاز داشته باشید:
- معرفی مشتریان: بصورت متداول، لوگوی مشتریان بصورت اسلایدشو (Slide show) در یک یا چند صفحه از وبسایت قرار میگیرد.
- صفحه درباره ما: شرکت و کسب و کار شما، خدمات و محصولات شما در این قسمت قرار میگیرد. مخاطب در این صفحه بیشترین آشنایی را با شما خواهد داشت. میتوان در این صفحه از گالری محصولات یا خدمات، معرفی مشتریان و … نیز برای اطلاعات بیشتر مخاطب بهره برد.
- فروشگاه اینترنتی: در صفحه هر محصول، امکان معرفی محصول، گزینههای مختلف، گالری عکس، امکان خرید آنلاین وجود دارد.
- ارسال پیامک: در تمام مراحل سفارشدهی محصول، میتوان به مشتری پیامکهای اطلاعرسانی به صورت خودکار یا دستی ارسال کرد.
- فرمهای درخواستها: قرار دادن فرم درخواستهایی مانند فرم استخدام، سوالهای گزینشی، درخواست محصول یا پشتیبانی، شکایات، انتقادات و …
- خروجیهای حسابداری: تمام گزینههای مورد نیاز حسابداری فروش مانند میزان فروش و سود ماهانه یا سالانه
- شبیهسازی آنلاین: امکان مشاهده بصری خروجی یک محصول گزینشی بصورت آنلاین. مثلا شما خدمات چاپ روی تیشرت ارایه میکنید. مشتری میخواهد طرح مورد نظرش را با اسم خودش روی پیراهن ببیند. شبیهسازی این چاپ روی تیشرت یک امکان مشتری محور است و باعث افزایش فروش خواهد شد.
- دانلود کاتالوگ: میتوانید محصول یا خدمات خود را در قالب یک فایل به مشتری ارایه دهید. این ارایه هم میتواند رایگان، پولی یا در ازای خرید یک محصول از شرکت یا داشتن یک کد خرید خاص باشد. با ارایه این کد، لینک دانلود برای مشتری ظاهر شده یا به آدرس ایمیل او ارسال میشود.
- تیکتهای پشتیبانی: در صورت ارایه خدمات یا پشتیبانی آنلاین، از طریق سیستم تیکت، میتوانید بصورت آنلاین به درخواست و سوالات مشتری رسیدگی کنید. تیکتها در حقیقت مانند یک پیامرسان عمل می کنند.
- قیمتدهی متغیر: شاید یک محصول یا خدمات آپشن دار داشته باشید که با انتخاب هر آپشن قیمت تغییر کند. شاید محصول شما چند قسمت داشته باشد و هر قسمت چندین گزینه مجزا. هر تغییر در این قسمتها میتواند در قیمت نهایی تعیینکننده باشد. حالتهای مختلف برای قیمت را به مشتری بگویید شاید یک هفته وقت نیاز داشته باشید! ولی در صورت داشتن چنین سیستم قیمتدهی آنلاین، مشتری میتواند خواسته خود را تغییر دهد و این تغییر قیمت را مشاهده و تصمیم نهایی را بگیرد. فرض کنید شما خدمات تیونینگ خودرو انجام میدهید. مشتری درخواست تعویض سر اگزوز، تعویض رینگ، تایر و روکش بدنه دارد. اگر هر کدام از این ۴ درخواست، ۱۰ انتخاب برای مشتری داشته باشد، تعداد حالتهای قیمتدهی برای مشتری ۱۰×۱۰×۱۰×۱۰=۱۰۰۰۰ است. گفتن هر قیمت برای مشتری ۱۰ ثانیه وقت بگیرد، شما بطور مداوم نزدیک ۲۸ ساعت وقت نیاز دارید تا به مشتری قیمت هر حالت را بگویید تا او تصمیم نهایی را بگیرد!!
- ارایه نرمافزار درایور مناسب: مشتری با انتخاب نوع دستگاه و سیستم عامل خود، لینک دانلود نرم افزار مناسب را از سایت شما دریافت میکند.
- رزرو آنلاین: در طراحی سایت امکان رزرو وقت پزشک برای بیماران، رزرو سالن فوتسال، سالن غذاخوری یا تالار عروسی، تایم مشاوره تلفنی یا حضوری و … برای مخاطب وجود دارد. با این امکان، احتمال تداخل و خطای رزرو دستی به صفر میرسد. تایمهای رزرو نشده و خالی نیز قابل مشاهده جهت رزرو است.
- بر اساس موقعیت جغرافیایی: معرفی نزدیکترین هتلها، غذاخوریها، نمایندگیهای فروش، مراکز تعمیرات، شهربازیها و … به مخاطب
- سیستم تولید محتوای کاربر محور: در این مدل، به جای اینکه شما محتوا برای وبسایت تولید میکنید، خود مخاطبان اقدام به تولید محتوا میکنند. وبسایتهای درج آگهی و تالارهای بحث و گفتگو از این دست هستند. وبسایت فیسبوک بزرگترین نوع این وبسایتها است.
امکانات فوق بخشی از متداولترین امکاناتی بود که معرفی شد. لازم به ذکر است که تقریبا هر نوع درخواستی که داشته باشید قابل حل و اجرا است. دنیای اینترنت هر روز در حال گسترش است. کاربرها هر روز تنبلتر میشوند! دیگر مثل سابق حوصله تماسها و پیگیریها مکرر را ندارند. در دنیای مدرن، شرکتها با طراحی وبسایتهای مدرن، در حال راحت سازی اقدام خرید برای مشتری هستند. شما نیز میتوانید یک وبسایت کاربردی داشته باشید. منظور از یک وبسایت کاربردی، علاوه بر زیبایی بصری آن، داشتن امکانات مناسب، کاربر پسند و با کمترین پیچیدگی است.
در صورت بروز هر گونه سوال در مورد خدمات طراحی سایت اینترنتی میتوانید با شماره تلفن ۰۹۱۴۵۰۰۰۰۵۲ تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.